Ekmek Kırıntısı ile Kaplı Pirzola

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle beğendiyi hazırlayın. Bunun için, patlıcanı közleyip kabuğunu soyun. Derin bir kapta tereyağını eritin. Un ve köri salçasını ilave edip, 3 dakika kavurun. Közlenmiş patlıcanı da içine atıp, tahta kaşıkla ezin. Soğuk süt ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Ayrı bir yerde pirzolaların üzerine tuz ve karabiber serperek ağır ateşte iki yüzünü de pişirin. Kırıntı ekmekler, portakal kabuğu dilimleri ve kekiği karıştırıp harç yapın. Pirzolaları bu harçla kaplayın. Fırında iki dakika pişirin. Taze baklaları haşlayıp, sıvıyağda soteleyin. Servis tabağına patlıcan beğendiyi alın. Üzerine sahan pirzolaları dizin ve haşlanmış baklalar ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...