Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kesilmemiş kuzu pirzola
    1 su bardağı su
    1’er adet soğan, havuç ve kabak
    1 tatlı kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tane karabiber
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz, toz kırmızıbiber

    Üzerine: 2 çorba kaşığı kavrulmuş
    dolmalık fıstık, kiraz domates
KUZU pirzolayı iki ucundan bağlayıp taç şekline getirin. Sıvıyağ, tuz ve toz kırmızıbiberi bir kapta karıştırın. Karışımı ete sürün. Soğan, havuç ve kabağı irice doğrayıp karıştırın. Üzerine tane karabiber ekleyip, bir fırın kabına koyun. Kuzu tacı sebzelerin üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Et piştikten sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Fırın kabındaki sebzeleri suyuyla birlikte bir tavaya alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı un ekleyin. Unun kokusu gidene kadar karıştırarak kavurun.
Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynayınca ocaktan alın. Süzüp servis tabağındaki etin
üzerine gezdirin. Dolmalık fıstık serpin. Kiraz domatesle süsleyin. Arzunuza göre pilav ya da sotelenmiş sebze eşliğinde servis yapın