Zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Yarısı ile kuzu inciklerin her tarafını iyice ovalayın. Daha sonra ısıtılmış döküm tavada mühürleyin ve güvece alın. Tavada kalan zeytinyağlı karışımı sos yapmak için tavayı kenara alın. Temizlenmiş arpacık soğanları da güvece ekleyin. 1 çay bardağı sıcak su ile salçayı karıştırın ve malzemenin üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1.5 saat pişirin.Mantarları fırçalayıp, üzerilerini temizleyin. Patatesleri kabuklu olarak bırakıp kalan sebzeleri yıkayıp, kabaca doğrayın. Kalan zeytinyağlı karışım ile tüm sebzeleri harmanlayıp güvece alın. Defne yaprağı ekleyip karıştırın. Yeniden kapağı kapalı olarak fırına verin ve 1 saat pişirin. Sos için kenara aldığınız tavaya üzüm sirkesi ekleyip, tavayı spatula yardımıyla sıyırın. Un, hardal, zeytinyağı, karabiber ve süt ekleyip karıştırın. Ocağa oturtup, karıştırarak bir- iki çevirin ve ocaktan alın. Tuz ilave edip karıştırın. Sosu kuzu incikle birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.