İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alaca soyup, büyük olanları ortadan ikiye bölün. Tuzlu suda 20 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, ortalarını karnıyarık gibi kesin. Bir tavaya zeytinyağını alın. Piyazlık doğranmış soğanları, yağda 2-3 dakika soteleyin. Domatesleri küp doğrayın. Sarmısakları ikiye bölüp tavaya ilave edin. 5 dakika daha soteleyip, karışımı ocaktan alın. Şçine tuz, şeker, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, karıştırın. Patlıcanları sıvıyağda 2 dakika kızartın. Tavadan alıp, tencereye dizin. Hazırlanan içi patlıcanların yarılan kısımlarına doldurun. Üstlerine domates dilimi koyup, suyunu dökün. 15 dakika orta ateşte pişirin. Tencerenin kapağını açmadan soğutup, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.