İzmir Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir kaba kıymayı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek dilimlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharı ve suyu ekleyip, özleşene dek yoğurun. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oval köfteler hazırlayın. Patateslerin kabuklarını soyun. Yıkayıp 2'ye ve her parçayı da 3'e bölün. Tavaya yağı alın. Önce patatesleri iki dakika kızartın. Fırın tepsisine dizin. Ardından köfteleri yağda dakika kızartıp, patateslerin üzerine izin. Domatesleri yarım ay şeklinde kesip, aralarına yerleştirin. Biberleri 2'ye bölüp, tepsiye dizin. Üzerine su eya arzuya göre salçalı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Suyu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.