Kır Türlüsü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ön hazırlık olarak bamyaları yıkayıp, tepe kısımlarını sivri bir şekilde (külah gibi) keserek, tencereye aktarın. Üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ve yarım çay bardağı sirkeyi ilave edip 5 dakika bekletin. Sonrasında hafifçe haşlayın. Tencerede yağı eritip, etleri ilave ederek, etler suyunu bırakıp çekene dek kavurun. Sonra doğranmış soğan ve sarmısakları ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip birkaç kez çevirin. Ardından salçayı ilave edip yine 1-2 dakika kavurun. Sonra kuşbaşı doğranmış patatesleri ve bamyaları ekleyin. Son olarak sebzelerin üzerini 1 parmak aşacak kadar sıcak su ilave edip, ağır ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan 10 dakika önce haşlanmış fasulyeleri, tuz ve karabiberi katıp, 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...