Korkota Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YAPRAĞINIZ salamura ise fazla tuzunu almak için sıcak suya batırıp çıkarın. Taze asma yaprağı ise kaynayan suyun içinde birkaç dakika bekletip alın. İçi için yemeklik doğranmış soğanı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun ve soğumaya bırakın. İçine kıyma, mısır kırığı, pirinç, ince bulgur, domates salçası, biber salçası, kıyılmış maydanoz, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin. Hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yaprağın içine koyun ve iki kenarını için üzerine gelecek şekilde kapatıp, rulo şeklinde sarın. İç harç ve yaprak bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve çok kısık ateşte etin kefi (köpüğü) dolmanın suyunu kirletmemesi için birkaç dakika pişirin. Daha sonra 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve kısık ateşte dolma suyunu çekene kadar pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.