Kuruluk Dolması

En iyi kuru dolma basıl yapılır? Kuru dolmanın malzemeleri nelerdir? Sorularının cevabı olacak lezzetli bir tarif. Kolay yapımıyla Kuruluk Dolması tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 06.04.2022 | 13:14 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 14:08

Kuru sebzeleri ayrı ayrı kaynar suya atıp yumuşayana dek haşlayın ve süzün. Soğan ve sarımsağı ince kıyıp geniş bir kaba alın. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Salçaları ilave edin. Kıymayı da katıp karıştırın. Son olarak bulguru ekleyin ve yoğurun. Kurulukları doldurun. Tencereye dik olarak yerleştirin. Ağız kısımlarını elinizle hafifçe yapıştırın. 1 su bardağı sıcak su koyun. Pestili küçük parçalar halinde koparıp dolmaların arasına yerleştirin. Zeytinyağını gezdirin ve ısıya dayanıklı bir tabağı dolmaların üzerine kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra ise kaynardan düşmeyecek kadar kısık ısıda ve gerekirse sıcak su ekleyerek 20- 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.