Kuzu Etli Terbiyeli Rezene

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek karıştırarak kavurun. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edilip pişmeye bırakın. Et yarı yarıya pişince rezene ve tuz ekleyip, pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta un, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Üzerine tenceredeki yemeğin suyundan biraz ekleyin. Terbiyeyi tencereye katıp karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...