Patates Beğendi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir çorba kaşığı tereyağını tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine
    eti koyup, suyunu salıp çekene kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, et yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda iyice haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin ve bir tencereye alın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alın. Patates beğendiyi bir servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...