Portakallı Bonfile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra marine suyunu bir başka kaba alarak, etleri hafif kızdırılmış sıvıyağ ve susam yağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra yine ince şerit şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Taze soğanları, yeşil kısımları da dahil olacak şekilde kıyın ve tavaya ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra soya sos ve marine suyunu da ilave ederek, 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aşçının notu: Etlerin pişip pişmediğini, tadarak da kontrol edip pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Bu yemeği pilav ya da sade makarna ile servis yapabilirsiniz. Porrttakallllıı Bonffiille
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL