Püreli Patlıcan Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PÜRE için patatesleri haşlayıp ezin. Süt, yağ ve tuzu ekleyip karıştırarak püreyi hazırlayın.
    Patlıcanların kabuklarını soyun. Önce boylamasına sonra enlemesine kesin. Yarım saat tuzlu suda bekletip yağda kızartın. Eti tencereye alıp kısık ateşte yağsız olarak pişirin. Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine ufak doğranmış biber, haşlanmış mantar, küp doğranmış domates ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanlardan iki tanesini fırın tepsisine ortada boşluk kalacak
    şekilde enlemesine yerleştirin. Diğer iki patlıcanı yine ortada boşluk kalacak şekilde patlıcanların üzerine boylamasına yerleştirin. Boşluğa bir kaşık kavrulmuş etten koyun. Üzerine önce sos sonra bir kaşık püre koyun. Bütün patlıcanları aynı şekilde hazırlayın. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin. Peynir eriyince, fırından alıp sıcak
    olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...