Vekilharç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIYMA ve soğanı yarım çorba kaşığı tereyağında kavurun. Dolmalık fıstığı ilave edin. İnce doğranmış mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharat karışımı tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, ince kıyılmış maydanozların yarısını ilave edin ve kenara alın. Diğer tarafta yufkaları düz bir zemine yayın. Kıymalı harcı yufkalara pay edin. Her kıymalı yufkayı ince rulo yaparak sarın. Ruloları 1.5-2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Yarım çorba kaşığı tereyağı ile yağlanmış tepsiye dizin. 100 gram tereyağını eritip üzerlerine gezdirin. 180-200 derece fırında, altını ve üstünü kızartın. Piştikten sonra üzerine soğuk et suyu dökün (vekilharç sıcak, et suyu soğuk olacak). Hamurlar et suyunu çektikten sonra servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt döküp, haşlanmış nohutları serpin. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, pulbiber ekleyin ve bu yağı vekilharcın üzerine gezdirin. Maydanoz serpip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.