Yeşil Fıstıklı Bohça Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Krep hamuru için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Süzgeçten geçirin. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya, yarım kepçe kadar hamurdan dökün. Krebin her iki yüzünü de pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Krepleri bir kenarda bekletin. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Küçük doğranmış dana etini ekleyin. Etin rengi değiştiğinde kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, küp kesilmiş sarı ve kırmızı biberleri, dörde bölünmüş mantarları ve kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince kıyılmış domatesleri ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra unu ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika sonra iki litre suyu ilave edin. Kekik ve tuzunu ayarlayın. 30-40 dakika kaynatın. İlk kaynağında suyun üzerinde oluşan köpüğü bir kevgir yardımıyla alın. Tencereyi ateşten aldıktan sonra haşlanmış ve kabuğu soyulmuş yeşil fıstıkları ekleyin. Yeşil fıstıklı harcı önceden hazırladığınız kreplere suyunu süzerek bölüştürün. Bohça şeklinde katlayarak, sarın. Servis tabağına dizin. Süzdüğünüz etin suyunu kreplerin çevresine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...