Yeşil Fıstıklı Bohça Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Krep hamuru için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Süzgeçten geçirin. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya, yarım kepçe kadar hamurdan dökün. Krebin her iki yüzünü de pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Krepleri bir kenarda bekletin. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Küçük doğranmış dana etini ekleyin. Etin rengi değiştiğinde kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, küp kesilmiş sarı ve kırmızı biberleri, dörde bölünmüş mantarları ve kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince kıyılmış domatesleri ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra unu ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika sonra iki litre suyu ilave edin. Kekik ve tuzunu ayarlayın. 30-40 dakika kaynatın. İlk kaynağında suyun üzerinde oluşan köpüğü bir kevgir yardımıyla alın. Tencereyi ateşten aldıktan sonra haşlanmış ve kabuğu soyulmuş yeşil fıstıkları ekleyin. Yeşil fıstıklı harcı önceden hazırladığınız kreplere suyunu süzerek bölüştürün. Bohça şeklinde katlayarak, sarın. Servis tabağına dizin. Süzdüğünüz etin suyunu kreplerin çevresine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.