Zerdeçallı ve Antepfıstıklı Hindi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hindİ etini kuşbaşı doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı büyük bir kaseye alın. Zerdeçal ekleyip iyice karıştırın. Karışıma hindi ekleyip harmanlayın. Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 3-4 saat bekletin. Biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip ince jülyen doğrayın ve kenara alın. Eti geniş bir tavaya alıp orta ateşte suyunu salıp çekene dek pişirin. Ocağı kısıp yumuşayana kadar pişirin ve tuz ekleyin. Kalan zeytinyağını başka bir tavaya alıp biberleri hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Eti büyük bir servis tabağına alıp üzerine biberleri ekleyin. Antep fıstıklarını aynı tavada kavurup üzerine serpin. Taze çekilmiş karabiber serpin ve frenk maydanozu ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.