Domatesler‹ yıkayın ve üzerindeki yeşil sapları çıkarmadan, kireç ilave ettiğiniz suda bir gece bekletin. Reçeli yapacağınız zaman domatesleri çok iyi yıkayın ve bu aşamada üzerindeki yeşil sapları çıkartın. Bir tencereye su ve şekeri koyarak 20 dakika ağır ateşte kaynatın. Karışım koyulaşmaya başlayınca karanfilleri ve domatesleri (kiraz domates kullanıyorsanız bütün olarak, İtalyan domates kullanıyorsanız ikiye böldükten sonra) kaynayan şekerli karışıma atın. Yine ağır ateşte 20 dakika daha kaynatın. Sürenin sonunda limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatın ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Reçeli bu şekilde iyice soğuyana kadar tencerede bekletin, daha sonra kavanozlara alın. Dilerseniz,reçeli ocaktan aldıktan sonra1 çay kaşığı vanilya da ekleyebilirsiniz. Servis yaparken, üzerine bademleri serperek reçeli süsleyin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.