Kuru Domatesli Ve Fesleğenli Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YAŞ MAYAYI küçük bir kaba alın. Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı ılık su ilave edip eriterek, 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına aktarıp, ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, zeytinyağı, kıyılmış kurutulmuş domates, beyaz peynir, fesleğen ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar su ilave ederek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp hafifçe yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında iki katı büyüklüğe ulaşana kadar mayalandırın. Daha sonra yoğurup hamurun 1/3'ünü ayırın. Büyük parçayı unlu zeminde yoğurup yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Elinizle bastırarak yassılaştırın. Küçük parçayı da yoğurup yuvarladıktan sonra büyük parçanın üzerine yerleştirip elinizle bastırın. Küçük ve büyük parçaların üzerine bıçakla çentikler atın. Bir fırça ile su sürün. Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 20-30 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçakla kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL