Kuru Domatesli Ve Fesleğenli Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YAŞ MAYAYI küçük bir kaba alın. Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı ılık su ilave edip eriterek, 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına aktarıp, ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, zeytinyağı, kıyılmış kurutulmuş domates, beyaz peynir, fesleğen ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar su ilave ederek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp hafifçe yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında iki katı büyüklüğe ulaşana kadar mayalandırın. Daha sonra yoğurup hamurun 1/3'ünü ayırın. Büyük parçayı unlu zeminde yoğurup yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Elinizle bastırarak yassılaştırın. Küçük parçayı da yoğurup yuvarladıktan sonra büyük parçanın üzerine yerleştirip elinizle bastırın. Küçük ve büyük parçaların üzerine bıçakla çentikler atın. Bir fırça ile su sürün. Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 20-30 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçakla kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.