Patatesli Ve Anasonlu Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİN kabuklarını soyup diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra rendeleyip kenara alın. Buğday unu ve tam buğday ununu yoğurma kabına alın. Üzerine instant maya, rendelenmiş patates, anason, süt ve tuz ekleyin. Suyu da ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamuru yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatıp, oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu zeminde yeniden yoğurup 7 eşit parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Ekmeklerin üzerini keskin bir bıçakla + şeklinde çizin. Su sürüp anason serpin. Nemli bir bez örterek tepside 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL