Patatesli Ve Anasonlu Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİN kabuklarını soyup diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra rendeleyip kenara alın. Buğday unu ve tam buğday ununu yoğurma kabına alın. Üzerine instant maya, rendelenmiş patates, anason, süt ve tuz ekleyin. Suyu da ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamuru yağlanmış derin bir kaba aktarın. Üzerini streç filmle kapatıp, oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra unlu zeminde yeniden yoğurup 7 eşit parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Ekmeklerin üzerini keskin bir bıçakla + şeklinde çizin. Su sürüp anason serpin. Nemli bir bez örterek tepside 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.