Armutlu Portakallı Kek

Meyveli kek severler için armut ve portakalın uyumuyla lezzetli tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un ve kabartma tozunu beraber eleyerek kenara alın. Tereyağı, toz şeker, marmelat ve portakal suyunu bir tencereye alın. Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak kıvamlı bir hal alana dek pişirin.
  • 2
    Daha sonra karıştırarak soğutun. Un ve kabartma tozu karışımına toz bademi, ardından hazırladığınız kıvamlı karışımı yavaş yavaş ilave edin. Az çırpılmış yumurta ve ince şekilde rendelediğiniz portakal kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
  • 3
    Armut ve portakalı dilimleyerek hamura karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.