Hamur için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta mikserle çırpın. Ayçiçek yağı ilave edip, çırpmaya devam edin. Yoğurt, kabartma tozu, karbonat, tuz, vanilya ekstratı ve unu katın. Tüm malzeme iyice özleşene kadar mikserle çırpın.
Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp, unlayın ve fazla unu boşaltmak için kalıbı ters çevirip, silkeleyin. Hazırladığınız karışımın yarısını kalıba boşaltın. Karamelize ceviz için ceviz, toz şeker ve tarçını bir kaba alın. Şeker eriyip, karamelize olana kadar kısık ateşte pişirin.
Cevizleri içinden alın ve kalıptaki karışımın içine aralıklarla koyun. Kalan karışımı üzerine boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip, kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.