UNU yoğurma kabına eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpma teli ile çırpın. İrmik, süt ve tuzu ilave edip, çırpmaya devam edin. Bu karışımı unun ortasına koyun ve sert bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve en az 1 saat dinlendirin. Hamurdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve düz bir zeminde üzerine biraz un serperek oklava yardımıyla 2 mm kalınlığında açın (börek yufkasından kalın bir hamur olacak). Düz bir yere temiz bez serin ve açtığınız yufkaları bu bezin üzerinde hafif kuruyana kadar ters yüz ederek birkaç saat bekletin. Daha sonra yufkadan 4 cm genişliğinde uzun şeritler kesin. Bu şeritleri üst üste koyun ve yarım cm kalınlığında hamurlar kestikten sonra temiz bir bezin üzerine tekrar serin. Açtığınız diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve bez üzerine serperek en az 1 hafta bekletmek suretiyle kurumalarını sağlayın. 2 Hazırladığınız erişteden 2 su bardağını az tuzlu suda haşlayın ve süzün. Toz tarhanayı 1 çorba kaşığı tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Ayçekirdeğini de kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kavurduktan sonra bir kenara alın. Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzerine kavrulmuş toz tarhana ve kavrulmuş ay çekirdeği serptikten sonra sıcak servis yapın.