UN, su ve tuzu bir kaba alarak iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı için sıvıyağı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Tencereye kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, nane, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuz ilave ettikten sonra bir-iki çevirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra su bardağı ağzıyla kesin. Hamurların ortasına aldığı kadar harç koyun. Hamurun iki ucunu ortada toplayın. Baş parmağınızla işaret parmağınızı karşılıklı getirerek bir baş parmağınızı bir işaret parmağınızı sıkarak hamuru bükün. Balık sırtı ya da başak gibi şekil verin. Daha sonra tuzlu suda haşlayın ve delikli bir kepçe ile süzerek tencereden alın. Tenceredeki haşlama suyunu sos yapmak için başka bir kaba aktarın. Çerkeslerin çorba olarak tabir ettikleri karışımı hazırlamak için tereyağı, sıvıyağ, salça, kekik ve naneyi tavaya alın. Karıştırarak birkaç dakika pişirin ve sos haline getirin. Hazırladığınız sostan 1 tatlı kaşığı alarak haşlama suyuna ekleyin. Üzerine sarmısağı da ilave edin. Kaşığınıza aldığınız bir adet mantıyı çorbaya batırıp ısırın. Daha sonra tekrar batırarak yiyin.