MAKARNAYI, tuz eklediğiniz suda üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte rengi dönene dek kavurun. Soğan ve kırmızı biberleri temizleyip, 2 cm büyüklüğünde doğrayın. 3 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alın ve soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyip birlikte soteleyin. Daha sonra makarnaya ilave edin. Hellim peynirini küçük küpler halinde doğrayın. Kalan sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Peyniri ilave edip kızarttıktan sonra makarnaya katıp harmanlayın. Servis tabaklarına aktarın. Üzerine dolmalık fıstık serpin. Yapraklarına ayrılmış fesleğen ekleyerek servis yapın.