Hünkar mantısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1ÇAVDAR ununu derin bir kaseye alıp, içine 1 adet yumurta ve tuzu ilave ederek karıştırın. Üzerine su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
2Üzerine nemli bir bez örterek, en az yarım saat dinlendirin. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız hamuru tekrar 15 dakika dinlendirin. Mermer zemin üzerinde merdane yardımı ile 2 mm kalınlığında açın
3Açtığınız hamuru 2x2 cm'lik karelere ayırın. Çırpılmış 1 adet yumurtanın akını kare hamurların üzerine sürün. İç malzemeyi hazırlamak için dana etini, yumurtayı, maydanozu, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun. 4Hazırladığınız iç malzemeyi kare hamurların ortasına pay ederek, kıyma görünmeyecek şekilde dört kenarını toplayarak bohça şeklinde katlayın. Aralarına un serperek birbirlerine yapışmasını önleyin. Hazırladığınız mantıyı haşlamak için, tencereye aldığınız su, et suyu ve zeytinyağı karışımını kaynatın. Kaynadığında mantıyı ilave ederek 8-10 dakika pişirip suyunu süzün. Sonrasında tereyağında 1-2 dakika soteleyerek kenara alın.
5Patlıcan sotesini hazırlamak için, patlıcanlara kabuklu şekilde 4-5 yerinden bıçak yardımıyla delikler açın. Fırında ya da ızgarada közleyerek kabuklarını temizleyin ve irice doğrayın.
6Dövülmüş sarmısağı tereyağında soteleyin. Üzerine patlıcanları ekleyip bir-iki kez karıştırarak ocaktan alın. Servis tabağının tabanına yayarak üzerine mantıyı yerleştirin. Kekikli domates sosu için, tereyağı ile zeytinyağını aynı tava içerisinde kızdırın. Kıydığınız soğan ve sarmısağı ilave ederek pembeleşene dek kavurun. Kabuklarını temizleyip, küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyerek 3-5 dakika kavurun. Kalan diğer malzemeleri de ekledikten sonra 15-20 dakika ağır ateşte pişirin. Ilındığında mantının üzerine gezdirin. Yoğurt sosunu hazırlamak için, süzme yoğurdu dövülmüş sarmısakla iyice karıştırarak mantının üzerine gezdirin. Son olarak, mantı baharatlarını karıştırarak veya ayrı ayrı mantınızın üzerine serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL