Kabak Soslu Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Makarnanın yarısını sıvıyağda kavurun. Pembeleşince, üzerine kalan makarnayı ilave edin. Ardından 6 bardak suyu ekleyip, tuzunu ayarlayın. Makarnanın suyu çekilene dek pilav gibi pişirin. Bu arada kabaklarıiyice yıkayıp, kabuklarını soymadan yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp iyice sıkarak bir kaba aktarın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, dolmalık fıstık, sarmısak ve tuz katın. Blenderden geçirip püre haline getirin. Sosu tavaya aktarıp, içine krema, kekik ve nane ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Sosu makarnaya ekleyip, karıştırarak sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL