Köfteli Spagetti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAKARNAYI sıvıyağ ve tuz eklediğiniz suda 7-8 dakika haşlayıp, süzün. Köfte için kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, kimyon, köfte harcı, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Harçtan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Domates sos için kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin veya robottan geçirin. Tavaya aldığınız zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarmısağı hafif pembeleşene kadar soteleyin. Rendelediğiniz veya robottan geçirdiğiniz domatesi ekleyin ve bir taşım kaynatın. Kıyılmış fesleğen, tuz, karabiber ve makarna suyunu katın. Tüm malzemeyi bir taşım kaynatın ve sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Wok tavada makarna, sos ve köfteyi 1-2 dakika çevirin. Fesleğenle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler