Pirinçli Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mantı için önce içi hazırlayın. Tencereye aldığınız margarinde ince kıyılmış soğanları hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve az haşlanmış pirinci katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Su, tuz ve karabiber serpin. Tencereyi ocaktan alıp, kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Hamur için unu yoğurma kabına alın. Yumurta, tuz ve su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her parçayı 2-3 mm incelikte açın. Bu hamurlardan 7-8 cm'lik kareler kesin. Hazırladığınız pirinçli harçtan kare hamurların içine birer çay kaşığı koyun ve dört ucunu ortada birleştirin. Fırın tepsisini yağlayın ve mantıları dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Mantılar kızarınca fırından alın ve üzerine kaynamış et suyunu gezdirin. Tekrar sıcak fırında mantılar suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine didiklenmiş tavuk etini yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.