Saçaklı Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUĞU bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, yumuşayana dek pişirin. Tavuğu sudan
    çıkarıp, elinizle didikleyin ve bir kenara alın. Hamur için yumurta, un ve tuzu yoğurma kabına alın. Mantı
    hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru yumurta
    büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bir bezeyi merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yufkayı oklavaya
    sarıp yavaşça oklavayı içinden çıkarın ve hamuru erişte gibi kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
    ve yağlanmış, geniş bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Kızaran hamurun üzerine, tavuğu haşladığınız sıcak tavuk suyunu gezdirin ve tekrar sıcak fırına koyup, suyunu çektirin. Hamur tavuk suyunu tamamen çekince servis tabağına alın ve üzerine didiklenmiş tavuğu yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...