Saçaklı Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUĞU bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, yumuşayana dek pişirin. Tavuğu sudan
    çıkarıp, elinizle didikleyin ve bir kenara alın. Hamur için yumurta, un ve tuzu yoğurma kabına alın. Mantı
    hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru yumurta
    büyüklüğünde bezelere ayırın ve her bir bezeyi merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yufkayı oklavaya
    sarıp yavaşça oklavayı içinden çıkarın ve hamuru erişte gibi kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
    ve yağlanmış, geniş bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Kızaran hamurun üzerine, tavuğu haşladığınız sıcak tavuk suyunu gezdirin ve tekrar sıcak fırına koyup, suyunu çektirin. Hamur tavuk suyunu tamamen çekince servis tabağına alın ve üzerine didiklenmiş tavuğu yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.