Çilekli Kat Pasta

Çilekli Kat Pasta

Çilekli kat pasta, taze çileğin lezzetli tadıyla sofralarınızı renklendirecek bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için yumurta, süt, toz şeker, ayçiçek yağı ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, her birini yemek tabağı ebadında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.

  • 2

    Krema için süt, toz şeker, vanilya ve unu orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan kaldırıp, tereyağı ilave edin. Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın. Bir adet hamuru servis tabağına yerleştirin.

  • 3

    Üzerine sıcak krema sürüp, dilimlenmiş çilek yerleştirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...