Galeta Unlu Kiraz Pastası
Birçok yemek tarifinin olmazsa olmazıdır un. Unun çeşitlerinden biri olan galeta unu ise tariflere farklı bir kıvam ve lezzet katmasıyla meşhur. Peki galeta unlu kiraz pastası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pastanın keki için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri bir çırpıcı ile iyice çırpın. İçine tereyağı, galeta unu, un, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın.
-
2
26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın.
-
3
Şerbeti için bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. Soğuyan şerbeti soğuk kekin üzerine gezdirin.
-
4
Kreması için süt, toz şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tereyağı ve kremayı katıp, tencereyi ocaktan alın.
-
5
Kaymak tutmaması için çırpıcı teli ile karıştırıp, ılıtın. Daha sonra kekin üzerine boşaltıp, spatula ile düzeltin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerini kirazla süsleyin ve dilimleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler