Kat Kat Piramit Pasta

Kat kat piramit pasta, görünümüyle sofralarınıza renk katacak bir tarif

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Un ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken 10, 8, 6, 4 ve 2 cm'lik şeritler halinde kesin. Soğumaya bırakın.
  • 2
    Diğer taraftan krem şanti ve sütü mikserle çırpın. Eritilmiş tereyağı ve kakaoyu krem şantiye ekleyip çırpın. Çikolatayı parçalayıp, küçük bir pişirme kabına alın. Üzerine 1 çorba kaşığı su ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak eritin. Ilınmış çikolatayı da krem şantiye ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • 3
    En geniş bisküvi alta, en ince bisküvi üste gelecek şekilde, her parçanın arasına krema sürerek üst üste dizin. Kenarlarını da krema ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce üzerine toz kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...