Meyve Pelteli Haşhaşlı Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Haşhaşı 1 su bardağı sıcak su ile bir tencereye alın. Kısık ateşte 8 dakika kaynatıp süzün. Margarin, toz şeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını karışıma teker teker yedirin. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışıma bademi ve haşhaşı azar azar dönüşümlü olarak ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halini alana kadar mikserle çırpıp ilk karışıma ekleyin. 20-22 cm çaplı kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkartıp soğutun. Üzeri için meyve suyu, nişasta ve toz şekeri karıştırıp soğuyan kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.