Acem Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın. Kuşüzümlerinin saplarını temizleyip, şişmesi için, yarım saat ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayırıp, tohumlarını havanda dövün. Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını eritin ve eti kavurun. Et, suyunu bırakıp tekrar çekince, soğanı ekleyin. Hafif tuzlayın ve pembeleşene dek kavurun. Tencereye 1 su bardağı su ilave edin. Etin suyunu arada bir kontrol edip, yumuşayıncaya dek, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Et pişince tencereden
    alıp fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine pirinç ve et suyu hariç
    kalan malzemeyi katıp, karıştırın. Yıkanmış pirinci etin üzerine döküp yayın ve hiç karıştırmadan kaynamış
    et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ateşten alın,
    tencerenin ağzını bezle ya da kağıt havluyla örtün ve kapağını sıkıca kapatıp 20 dakika demlendirin. Servis
    tabağına ters çevirip, sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.