Fıstıklı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını tencereye alın. Dolmalık fıstıkları yağda hafifçe pembeleştirin. Soğanı yemeklik doğrayıp, antep fıstıkları ile birlikte ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde ayıklanıp, yıkanmış pirinci ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinç suyu çekene dek pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirin. Maydanozu ve diğer baharatları ekleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL