Meyhane Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu etini yıkayıp süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve sivri biberi ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine eti ilave edin. Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Üzerine soğan ve sarımsağı ilave edin. Soğanın rengi dönünce, domatesi ekleyip bir-iki dakika pişirin. Su ve tuzu ekleyip et yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencereye bulgur, nane ve kekiği ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak bulgur yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ilave ederek) pişirip ocaktan alın. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Harmanlayıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.