Nohutlu ve Kuru Meyveli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Kayısıları dörde bölün. Daha sonra kayısı, kuruüzüm ve kuşüzümünü ayrı kaplara alıp, üzerlerine ılık su ilave ederek 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kenara alın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp havucu soteleyin. Üzerine pirinci katıp rengi beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Haşlanmış nohut, kuru kayısı, kuruüzüm, kuşüzümü, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Tüm malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunuiyice çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 10 dakika demlendirin. Baton bir kek kalıbını ıslatın. Pilavı bastırarak içine yerleştirin. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kıyılmış dereotu ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş kuşüzümünükarıştırın. Pilavın üzerini süsledikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.