Patlıcanlı Tavuklu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanın kabuğunu alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın. 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın. Ayrı bir yerde kuşbaşı doğranmış tavuk etini yapışmaz yüzeyli tavada, harlı ateşte pembeleşene dek soteleyin. Badem ekleyip kavurmaya devam edin. Tereyağı ve kalan sıvı yağı pilav tenceresine alın. Pirinç ilave edip, kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Su, safran, karabiber ve tuz ekleyin. Önce harlı ateşte, sonra
    kısık ateşte göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Patlıcan ve tavuk eti ekleyip harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına hafifçe bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.