Sebzeli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzdükten sonra birkaç kez yıkayın ve süzülmesi için bir kenara alın. Ayıklanmış taze fasulyeyi yarı yarıya pişecek şekilde haşlayın. Suyunu süzün ve verev doğrayın. Eritilmiş tereyağında fasulyeyi soteleyin. Küp doğranmış biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, kaynatın. Tuz, karabiber ve süzülmüş pirinci katın. Önce harlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz ile dereotunu ekleyin. Pilavı karıştırıp, ağzı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.