Sofra
Yüksek besin değeri ve oldukça düşük kalorisiyle diyet listelerinin de olmazsa olmazlarından olan karnabahar, salata olarak da keyifle tüketilebilir. Sizin için sağlıklı bir karnabahar salatası tarifi hazırladık.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    KARNABAHAR İÇİN

    1 adet orta boy karnabahar

    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 çay kaşığı zerdeçal

    1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    1 çay kaşığı taze karabiber

    1 tatlı kaşığı kekik

    8-10 adet sarımsak

    Tuz

    SALATA İÇİN

    500 gram bebek ıspanak

    6-7 dilim pastırma

    1 yemek kaşığı kavrulmuş susam

    Dilimlenip fırınlanmış simit veya ekmek kıtırları

    SOS İÇİN

    1 adet portakalın suyu

    Yarım limonun suyu

    5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz, taze karabiber

Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Sarımsak dışında kalan malzemeyle karıştırıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine alın. Sarımsakları kabuklu olarak fırın tepsisinin bir köşesine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında hafif kızarana kadar pişirin. Karnabaharı salata malzemesi ile harmanlayıp servis tabağına alın. Sos için tüm malzemeyi iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.