Tatlı Ekşi Soslu Salata

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeyi ve kabakları 1 parmak uzunluğunda doğrayın. Havuçları halka halka kesin. Hepsini bambu buharlı pişiricinin içine koyup, içinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine, suya değmeyecek şekilde yerleştirip, pişirin. Haşladığınız sebzeleri bir kaba alın. 20 dakika suda beklettiğiniz kuru üzümleri, dörde böldüğünüz çiğ mantarları, soya filizini ve bademleri sebzelere ilave ederek karıştırın. Sos için kabuklarını soyup, ayıkladığınız domatesleri, kırmızı biberleri ve taze soğanları küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri tavaya koyduğunuz zeytinyağı ve sirkeli karışımda pişirin. Pişen sebzeleri blendırın en yüksek devrinde püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine zencefil, toz şeker ve bir tutam karabiber ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Birkaç tutam Akdeniz yeşilliği ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.