Bakla Kayganası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AYIKLANIP yıkanmış baklaları, yarım cm eninde doğrayalım. Çok az su ilavesi ile yumuşayana dek haşlayalım. Sonrasında suyunu süzelim. Sıvıyağın yarısında, küp doğranmış soğanları pembeleştirelim. Üzerine baklaları ilave edip, 2-3 dakika kavuralım. Bir kapta unu, yumurtaları ve tuzu çırpalım. İçine iyice soğuttuğunuz baklayı ilave edelim. Yapışmaz yüzeyli tavaya azar azar kalan sıvıyağı koyalım. Kaygana harcını kaşıkla tavaya boşaltıp arkalı önlü pişirelim. Servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...