Biberiye Patates Graten

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patateslerin kabuklarını temizleyin. Önce ortadan ikiye bölün daha sonra incecik dilimleyip, suda bekletin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırıp, kıyılmış soğanları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Soğanlar altın sarısı renk alana dek kavurun. Kıyılmış sarmısağı da ekleyip 1 dakika daha kavurun ve tencereyi ateşten alın. Patateslerin suyunu süzüp, kurulayın. Tencereye alıp, üzerine kalan zeytinyağı, tuzu, karabiberi ve yaprakları ayıklanmış biberiyeyi ekleyin. Tenceredeki malzemeyi iyice karıştırıp 25x35 cm'lik fırın kabına boşaltın. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, süt ve kremayı çırpın. Kabı fırından alıp, karışımı patateslerin üzerine dökün. Rendelenmiş parmesan peyniri serpip, yeniden üzerini kapatın. 30 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.