BAMYALARIN başlarını bıçakla yuvarlayarak külah şeklinde kesin. Bir tencereye 2 litre su, sirke ve tuzu alıp kaynatın. Kaynayan suya bamyaları atıp 2 dakika yüksek ateşte kaynatın. Bir kevgirle bamyaları buzlu suya çıkartın. Bıldırcın etlerini bir bıçak yardımıyla kemiklerinden ayırıp, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu temizleyip verev doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, biberle birlikte küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış bamyaları baş kısımları dışarı gelecek şekilde daire olarak ve ortası açık şekilde tencereye dizin. Başka bir tencereye tereyağı ve zeytin yağ ını alıp, hafifçe kızdırın. Kuşbaşı doğranmış bıldırcın etlerini ekleyip birkaç dakika kavurun. Biber ve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu, su ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Bıldırcın etli malzemeyi bamyaların ortasındaki boşluğa doldurup, üzerine yağlı kağıt kaplayın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-25 dakika piş irip servis yapın.