Patlıcanları alacalı soyun. Bir parmak kalınlığında dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletip, süzün. Bu arada domatesleri rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavaya alın. 5 dakika soteleyin. Biberiye, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip, fırın kabına yayın. Patlıcanları kurulayın. Bir dakika kadar kızgın sıvıyağda kızartın. Fırın kabındaki sosun üzerine dizin. Ayrı bir yerde çökelek, ince kıyılmış taze nane, küp doğranmış kırmızı biber, kimyon ve zeytinyağını karıştırın. Karışımı tepsideki patlıcanların üzerine kaşıkla paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.