Fırında Pazı Bohçası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KÜP doğranmış soğanla kıymayı tavada yağla birlikte 2-3 dakika kavuralım. Üzerine salçayı ilave edip, birkaç kez çevirelim. Ardından yıkanmış pirinci, tuzu ve karabiberi katıp, 1-2 dakika daha kavuralım. Bir buçuk bardak sıcak suyu ilave edip, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim ve sonrasında tencereyi ateşten alalım. 2 Hafifçe haşlanmış pazı yapraklarını, küçük bir kasenin içine çarpı şeklinde serelim. ‹çine dolma harcından, pay ederek koyalım. 3 Kaseden sarkan yaprakları üste doğru çevirelim ve üzerini kapatalım. Hafifçe yağlanmış fırın kabına, kaseyi ters çevirip pazı dolmasını çıkaralım. Diğer yapraklara da aynı işlemi yapalım. Yarım çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı suda inceltelim ve fırın kabına ekleyelim. Arzuya göre, dilimlenmiş domatesleri dolmaların üzerine koyup kürdanla tutturalım. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kaplayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL