1 KÜP doğranmış soğanla kıymayı tavada yağla birlikte 2-3 dakika kavuralım. Üzerine salçayı ilave edip, birkaç kez çevirelim. Ardından yıkanmış pirinci, tuzu ve karabiberi katıp, 1-2 dakika daha kavuralım. Bir buçuk bardak sıcak suyu ilave edip, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim ve sonrasında tencereyi ateşten alalım. 2 Hafifçe haşlanmış pazı yapraklarını, küçük bir kasenin içine çarpı şeklinde serelim. ‹çine dolma harcından, pay ederek koyalım. 3 Kaseden sarkan yaprakları üste doğru çevirelim ve üzerini kapatalım. Hafifçe yağlanmış fırın kabına, kaseyi ters çevirip pazı dolmasını çıkaralım. Diğer yapraklara da aynı işlemi yapalım. Yarım çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı suda inceltelim ve fırın kabına ekleyelim. Arzuya göre, dilimlenmiş domatesleri dolmaların üzerine koyup kürdanla tutturalım. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kaplayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.